1.2-Activitat restauració hàbitat orquídies_david vilasís

Activitat de restauració de l’hàbitat d’orquídies a Osona

El passat diumenge 6 de març, membres del grup de recerca participativa de l’Atles de les Orquídies d’Osona vam organitzar una activitat de restauració de l’hàbitat d’una de les poblacions més nombroses que es coneixen a Catalunya de Ophrys subinsectifera, que s’havia vist afectada per l’apilament de brancatge i l’arrossegament de troncs derivats de la tallada d’arbres en un bosc al terme de Sant Sadurní d’Osormort.
Prèviament es va contactar amb la propietària del terreny, que des del primer moment es va mostrar interessada i va donar totes les facilitats per poder dur a terme aquests treballs. Ha estat una mostra de col·laboració entre la propietat forestal i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN, que ens fa ser optimistes de cara a futures actuacions conjuntes en benefici de la conservació del medi natural.
En l’activitat hi van participar una dotzena de voluntaris, que en poc més de tres hores van enllestir la feina de recollida, neteja, i retirada de la brancada que cobria el terreny on hi ha la població d’orquídies. També es van recol·locar alguns pans de terra que havien estat arrencats amb l’arrossegament de troncs. Es va poder observar que, malgrat l’agressió que havia sofert el sòl, hi naixien les primeres fulles de les rosetes basals de les orquídies. Esperem que la població es pugui recuperar en poc temps.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn