20190427_121106

Arriben els insectes!

El passat dissabte 27 d’abril, una quinzena de persones van visitar el municipi de Folgueroles amb l’objectiu d’aprendre a identificar una gran varietat d’espècies d’insectes, i així va ser. De la mà dels entomòlegs Adrià Miralles i Jan Tomàs, els participants van descobrir com diferenciar els grans grups d’artròpodes i, en especial, d’insectes.

Es van poder observar algunes espècies comunes, com per exemple l’escarabat florícola (Tropinota squalida), de la família dels cetònids. També es van trobar bastants exemplars de la mosca escorpí (Panorpa meridionalis), el mecòpter més freqüent en la nostra fauna, així com força espècies d’heteròpters, alguna papallona diürna, un escorpí (Buthus occitanus) i, entre d’altres coses, la posta del lepidòpter Saturnia pavonia.

Aquesta activitat estava emmarcada dins el cicle Descobreix els sistemes naturals a Osona, organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN), el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC) i el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu).

20190427_121001

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn