180422_Fish day MANLLEU_CERM Núria Sellarès (4)

Celebració amb èxit del Dia Mundial dels Peixos Migradors

El passat dissabte 21 d’abril, en el marc del Dia Mundial dels Peixos Migradors, es van organitzar 552 esdeveniments en més de 63 països d’arreu del món. Tot un èxit! Va ser un cap de setmana increïble pels peixos, els rius i les persones i, això, indubtablement, no hauria estat possible sense tots vosaltres. Moltes gràcies a tots els participants per fer possible la celebració!

A Manlleu, l’acte central de celebració del passat dissabte va reunir una vintena de persones per participar a l’activitat familiar de pesca científica. L’objectiu del taller era descobrir els peixos del riu Ter, en quin estat es troben i les accions que es poden fer per ajudar-los. L’activitat s’emmarcava també dins el cicle Descobreix els sistemes naturals 2018, organitzat pel Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC), el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu) i el Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN).

Tot i l’elevat cabal que circula pel riu aquests dies, es va poder realitzar la pesca i es van agafar al voltant d’uns 50 peixos de mida petita, tots pertanyents a espècies invasores. Després de la pesca, els participants van fer la identificació i mesura d’aquests peixos al laboratori del CERM. En concret, es van identificar barbs de l’Ebre, rutils, pseudoràsbores i verons.

Podeu trobar informació i imatges dels actes celebrats arreu del món aquí.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn