La desena sortida naturalista del cicle “Descobreix els sistemes naturals 2018” a Osona, organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN), el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC) i el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu) va tenir lloc el passat 14 de juliol i va comptar amb la participació d’un ampli grup de naturalistes interessats en la geologia i en el món dels fòssils.
La sortida “Què ens diuen els fòssils?”, dirigida pel geòleg divulgador Jordi Espuny Solaní, va permetre identificar un gran nombre de fòssils que apareixen al conjunt sedimentari margós de les Margues de Vic, que aflora extensament als voltants de la Parròquia de Gurb. El ventall de fòssils observats fou molt ampli: foraminífers (discocyclines, asterodiscus), esponges silíciques (Craticularia samueli i Pseudoguettardia thiolati gurbensis), briozous, eriçons de mar (Coelopleurus coronalis), pues d’eriçó de mar, serpúlids, bivalves (pecten) i gasteròpodes.
A més, aprofitant els espectaculars paisatges de xaragalls desenvolupats a les margues presents a la zona, també s’observà i s’explicà la formació del conjunt.
No us perdeu les sortides previstes per aquest setembre: guixeres, ratpenats i ocells. Us hi esperem!