Sortida_Tavertet_Portada_MVilella

L’EVOLUCIÓ DEL RELLEU DES DELS CINCLES DE TAVERTET!

El passat dissabte 6 d’octubre va tenir lloc la catorzena sortida naturalista del cicle “Descobreix els sistemes naturals” a Osona, organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN), el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC) i el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu), que va convidar els participants a observar els cingles de Tavertet des d’un punt de vista geològic.

En total, 40 participants vam prendre part en una ruta que ens va portar fins al Turó del Castell. Al llarg de l’itinerari vam fer diverses parades on Jordi Vilà, geòleg i guia de la sortida, va explicar la història geològica de la zona a partir de l’observació de fòssils, de les característiques de les roques i del paisatge a gran escala.

Vam tenir l’oportunitat d’observar petites falles, identificar nummulits (fòssils de foraminífers unicel·lulars que vivien en simbiosi amb algues), interpretar els colors i característiques dels diferents estrats que conformen els cingles, i també situar cronològicament els principals fenòmens que històricament han modelat el relleu i l’han convertit en l’atractiu paisatge que veiem actualment.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn