Llibres

Recull de llibres de natura en què han participat membres del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN).

Les libèl·lules de Catalunya

LibelulesAquest llibre, fruit de deu anys de treball de camp, és un recull exhaustiu de la informació existent sobre les libèl·lules de Catalunya. Introducció a la biologia del grup, fitxes amb les espècies catalogades… Tot el que necessites saber de les libèl·lules de casa nostra.

MARTÍN, R. et al., 2016. Les libèl·lules de Catalunya. Figueres: Brau.

 

 

 


Els amfibis i rèptils de les Masies de Roda

Biologia, gestió i conservació dels amfibis i rèptils de les Masies de Roda.

Amfibis_reptils_Masies_Roda

En Jordi Baucells i en Carles Martorell han realitzat una excel·lent guia a partir d’un exhaustiu estudi d’aquests animals al municipi de les Masies de Roda i a Osona.

BAUCELLS, J. & MARTORELL, C., 2017. Els amfibis i rèptils de les Masies de Roda. Les Masies de Roda: Ajuntament de les Masies de Roda.

 

 

 


Els rapinyaires nocturns de Catalunya

Biologia, gestió i conservació de les vuit espècies de rapinyaires nocturns catalans i els seus hàbitats

Rapinyaires_nocturnsOfereix informació sobre la història natural de totes les espècies de mussols de Catalunya i, a més, receptes per a la seva conservació dirigides a professionals de l’administració, enginyers, etc.

L’objectiu principal del llibre és proveir als que gestionen el territori, és a dir, els que prenen decisions sobre diferents infraestructures i els que executen les obres, d’una eina que els permeti adequar els projectes als detalls que necessiten les rapinyaires nocturnes perquè se’ls esmorteeixi l’impacte el més possible o, fins i tot, se’ls pugui afavorir en determinades activitats (per exemple, per trobar llocs on nidificar).

BAUCELLS, J., 2010. Els rapinyaires nocturns de Catalunya. Taradell: Jordi Baucells Colomer.

 


Els ocells de les Masies de Roda

Guia fotogràfica de les espècies d’ocells presents al municipi.

Ocells_Masies_RodaL’Ajuntament de Les Masies de Roda edita aquesta obra per tal d’aprofundir en el coneixement dels ocells del municipi.

El Grup d’Anellament Calldetenes-Osona (GACO) ha preparat aquesta guia rigorosa, molt ben documentada, amb infinitat de fotografies i amb tota la seva passió pels ocells impresa a cada pàgina.

GRUP D’ANELLAMENT CALLDETENES-OSONA (GACO), 2009. Els ocells de les Masies de Roda. Les Masies de Roda: Ajuntament de les Masies de Roda.

 

 


Guía de las cajas nido y comederos para aves y otros vertebrados

Cajas_nido_y_comederos

L’aficionat a l’observació de la natura trobarà en aquesta guia multitud d’eines per atraure els animals amb menjadores i facilitar-ne la reproducció a les caixes niu.

BAUCELLS, J.; CAMPRODON, J.; CERDEIRA, J. & VILA, P., 2003. Guía de las cajas nido y comederos para aves y otros vertebrados. Bellaterra: Lynx Edicions.

 

 

 


La fauna vertebrada d’Osona

Atles dels peixos, els amfibis, els rèptils, els ocells i els mamífers actuals i extingits recentment de la plana de Vic, el Pre-Pirineu, el Collsacabra, les Guilleries, el Montseny i el Lluçanès.

Fauna_vertebrada_OsonaBiogeografia dels vertebrats d’Osona, amb catàleg d’espècies i mapa de distribució per cadascuna (quadrícula UTM 5×5 km), anàlisi biogegràfica i dels canvis produïts a la fauna desde la darrera glaciació fins a l’actualitat, estat de conservació i espais d’interès faunístic.

BAUCELS, J.; CAMPRODON, J. & ORDEIX, M., 1998. La fauna vertebrada d’Osona. Barcelona: Lynx Edicions.

Capítols del llibre descarregables:
Peixos | Amfibis | Rèptils | Ocells | Mamífers

 


Els ocells d’Osona

Ocells_Osona

Característiques biogeogràfiques de la comarca i llistat complet de les 220 espècies d’ocells vistes fins ara a Osona.

AYMERICH, J. et al., 1991. Els ocells d’Osona. Barcelona: Lynx Edicions.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn