Alerta Forestal_CREAF

Participa en Alerta Forestal i sigues els ulls del bosc!

Tots els amants de la natura que visiteu els boscos amb els vostres telèfons mòbils, o que teniu com a afició fer volar drons i fer fotografies, podeu avisar els investigadors si veieu afectacions per processionària, ventades, nevades o sequera a través d’Alerta Forestal.

Es tracta d’una iniciativa, impulsada per la Fundació Bancària “la Caixa” i coordinada pel CREAF, que recull alertes sobre l’estat de salut dels boscos a través d’una web-app. Amb elles, els investigadors i investigadores podran saber quin és l’estat de salut dels boscos i predir, a través de models matemàtics, com canviaran amb el canvi climàtic i quina repercussió tindrà per a la flora i la fauna que hi habita.

Una bona salut dels boscos és imprescindible per tal que puguin continuar retenint diòxid de carboni (CO2), regulant l’erosió del sòl, filtrant l’aigua o mantenint una biodiversitat òptima, entre d’altres funcions de vital importància. La teva participació permetrà ampliar i millorar la qualitat de la informació recollida, fet que es traduirà en models més fiables i, per tant, en una conservació més eficient dels boscos de cara al futur.

Actualment, la plataforma ja compta amb la col·laboració de més de 200 persones, que ha permès als investigadors poder extreure les primeres conclusions sobre l’afectació de la processionària en els boscos de Catalunya. Però en fan falta moltes més!

T’animes a ajudar-los a vigilar el bosc? Activa el GPS del mòbil, fes una foto horitzontal de paisatge on es vegi la major part possible de bosc afectat i puja-la a la web-app app.alertaforestal.com. A continuació, la podràs veure en el mapa d’alertes de la web del projecte i compartir-la!

Trobaràs informació detallada de com utilitzar l’aplicació en aquestes instruccions i en el vídeo de dalt.

 

AF_Flyer_CAT_web-001

AF_Flyer_CAT_web-002

 

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn