BioBlitz2018 macroinvertebrats_Guillem Bagaria

El Bioblitz Osona es consolida com una jornada imprescindible en el calendari!

El passat dissabte dia 26 de maig es va celebrar el tercer Bioblitz Osona, l’activitat de reconeixement del màxim nombre d’espècies d’éssers vius, pertanyents a una gran varietat de grups, en una localitat determinada.

Aquest any, el Bioblitz, organitzat de nou pel Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN, va tenir lloc al Pla de Savassona (Tavèrnoles), dins l’Espai Natural Guilleries-Savassona. Durant tot el dia, una quinzena de científics i naturalistes experts i 95 participants voluntaris van dur a terme el treball de camp de manera conjunta i organitzada, ja que es van establir períodes de dues hores on es focalitzava la identificació en un grup concret (papallones, macroinvertebrats, etc).

En total, es van detectar un mínim de 286 espècies: 5 d’orquídies, 200 d’altra vegetació, 32 d’ocells (en part, mitjançant captura i anellament), 4 de mamífers, 5 d’amfibis, 2 de rèptils, 19 de papallones diürnes i nocturnes, 4 de libèl·lules i 12 d’altres macroinvertebrats aquàtics. Aquestes dades certifiquen el gran valor natural de l’Espai d’Interès Natural Guilleries-Savassona.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn