Montseny2-e1551895851247-1024x455''

LA COLONITZACIÓ DEL GAT SALVATGE AL MONTSENY

Ja fa més de mig any que des del projecte Gat Fer es van instal·lar 18 càmeres de fototrampeig al Parc Natural del Montseny amb l’objectiu de fer un seguiment dels carnívors que hi habiten. Guineus, fagines, genetes i teixons han aparegut en bona part de les zones mostrejades però, sens dubte, la sorpresa principal ha estat la detecció de gat salvatge en diversos punts del Parc.

Si mirem uns anys enrere, sembla que el Montseny s’ha resistit, fins fa poc, a la colonització del gat fer. Diversos estudis duts a terme durant la dècada passada no havien aconseguit trobar l’espècie, mentre que en els últims quatre anys semblava que s’havia detectat algun individu dins el Parc. Amb les noves càmeres, durant el darrer mig any hem pogut veure gat salvatge en 5 de les 18 localitats mostrejades. Aquests resultats representen una doble bona notícia. Per una banda, indiquen un estat de salut ecològica favorable de la zona, i per l’altra, indiquen una possible evolució positiva de l’espècie.

Constatar qualsevol augment de l’àrea de distribució del gat salvatge és un gran pas endavant de cara a la conservació d’aquest felí amenaçat i protegit, i per això ens n’alegrem molt. De tota manera, encara queda molta feina per fer. Les càmeres restaran al Parc mig any més com a mínim, obrint la possibilitat de trobar encara nous racons habitats pel gat que s’uneixin a les localitats ja conegudes. A més, s’incrementarà el nombre de punts de mostreig en altres comarques amb l’ambició de continuar emportant-nos sorpreses com aquesta. Us mantindrem informats!

Si voleu saber més informació sobre aquesta troballa, escolteu el reportatge de l’espai de medi ambient Efecte Papallona de Catalunya Informació dedicat al gat salvatge: El felí autòcton català.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn