Banner_sortides_naturaliestes_web

Descobreix els sistemes naturals d’Osona amb 15 sortides naturalistes

Per sisè any consecutiu, aquest 2019 torna el cicle Descobreix els sistemes naturals 2019. Sortides naturalistes a Osona, un conjunt de 15 activitats gratuïtes i obertes a tothom que abasten des de sortides per conèixer la flora, la fauna i la geologia d’Osona, fins a tallers de fòssils pels més petits i una marató de descoberta de la natura o bioblitz.

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC), el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu) i el Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN) organitzen aquest programa de sortides naturalistes que també compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona (GACO), l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona (Diputació de Barcelona), el Parc del Castell de Montesquiu (Diputació de Barcelona), l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

La proposta d’aquest any inclou 15 sortides centrades en l’estudi i coneixement del medi natural. Enguany en destaca la novetat d’una sortida centrada en el món dels insectes, que, tot i ser la forma de vida animal predominant pel que fa a biodiversitat del planeta, són uns grans desconeguts.  A més a més s’hi afegeix un taller de paleontologia per a nens.

També es continua programant la jornada Bioblitz Osona, que aquest any es durà a terme a l’entorn del riu Gurri a l’entrada de Vic: en un mateix dia, una quinzena d’especialistes en diferents grups de flora i fauna, amb l’ajuda de voluntaris, intentaran identificar la biodiversitat d’aquest espai.

Així doncs, en les 15 sortides es podran descobrir mons tan apassionants com el dels ocells, els fòssils, la geologia, els insectes, els amfibis, els rius, la flora i la vegetació, les papallones, les libèl·lules, els ratpenats i els bolets.

Descobreix els sistemes naturals 2019. Sortides naturalistes a Osona comença el proper dissabte 2 de març amb un anellament científic d’ocells. Us hi esperem!

cartell A3 _ 2019 (2)

 

Consulta i descarrega el programa complet a:

Cartell mida A3 del cicle Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona en pdf

Desplegable del cicle Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona en pdf

Calendari d’activitats del GNO-ICHN

Per a més informació:

Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM – UVic UCC). Museu del Ter.
Passeig del Ter, 2. Tel.: 93 851 51 76. Correu-e: cerm@museudelter.cat

Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN)
Tel.: 93 881 61 68 ext 8148 (Albert Palou). Correu-e: info@gno.cat

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn