GRUP

LES SORTIDES NATURALISTES ES REPRENEN AMB GRAN ÈXIT!

El passat divendres dia 27 de setembre, va tenir lloc una nova edició de la Nit dels Ratpenats, sortida emmarcada en el cicle “Descobreix els sistemes naturals” a Osona, organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN), el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC) i el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu). En aquesta sortida es va descobrir el grup de mamífers més divers, i alhora desconegut, del nostre entorn: els ratpenats.

Quaranta persones van participar en la jornada, que es va desenvolupar a la Roureda del Llopart (Sant Julià de Vilatorta). Jordi Camprodon va ser l’encarregat de conduir la sortida, on es van revisar les caixes niu per ratpenats i, amb l’ajuda d’un detector d’ultrasons, es van poder identificar alguns individus d’aquest grup de mamífers.

Les espècies que es van detectar van ser: pipistrel·la comuna (Pipistrellus pipistrellus), pipistrel·la petita (P. pygmaeus), menys comuna, i pipistrel·la de vores clares (P. kuhlii),  aquesta última sent la més difícil de trobar.

Al passat juliol havia tingut lloc la sortida de libèl·lules, on van participar 18 persones que van tenir la sort d’observar alguns dels comportament dels Odonats com l’aparellament, la còpula i el festeig. A més, també es van poder recollir algunes exúvies.

Es van identificar un total de 11 espècies, que corresponen a les 7 famílies citades a continuació.

 Calopterígids  (Calopterygidae)

Platicnèmids (Platycnemididae)

Cenagriònids (Coenagrionidae)

Gòmfids (Gomphidae)

Èsnids (Aeshnidae)

Cordúlids (Corduliidae)

Libel·lúlids (Libellulidae)

Libelules_19

 

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn