cartell A3 _ 2018-001

Després dels fòssils i el parèntesi estival, tornen les sortides naturalistes!

La desena sortida naturalista del cicle “Descobreix els sistemes naturals 2018” a Osona, organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN), el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC) i el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu) va tenir lloc el passat 14 de juliol i va comptar amb la participació d’un ampli grup de naturalistes interessats en la geologia i en el món dels fòssils.

fossils

La sortida “Què ens diuen els fòssils?”, dirigida pel geòleg divulgador Jordi Espuny Solaní, va permetre identificar un gran nombre de fòssils que apareixen al conjunt sedimentari margós de les Margues de Vicque aflora extensament als voltants de la Parròquia de Gurb. El ventall de fòssils observats fou molt ampli: foraminífers (discocyclines, asterodiscus), esponges silíciques (Craticularia samueli i Pseudoguettardia thiolati gurbensis), briozouseriçons de mar (Coelopleurus coronalis), pues d’eriçó de mar, serpúlidsbivalves (pecten) i gasteròpodes.

A més, aprofitant els espectaculars paisatges de xaragalls desenvolupats a les margues presents a la zona, també s’observà i s’explicà la formació del conjunt.

No us perdeu les sortides previstes per aquest setembre: guixeresratpenats i ocells. Us hi esperem!

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn