SONY DSC

Dia Mundial dels Ocells al Parc del Castell de Montesquiu

El passat diumenge 8 d’octubre va tenir lloc al parc del castell de Montesquiu una jornada per celebrar el dia Mundial dels ocells plena d’activitats, sortides i tallers, emmarcada dins el cicle de sortides naturalistes del Grup de Naturalistes d’Osona, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-UVic-UCC i el Museu del Ter.

Les activitats van començar a les 9 del matí, amb una sortida guiada per l’entorn del parc per sentir, veure i reconèixer els ocells que hi viuen. Mentre es desenvolupava la sortida –en la que hi van participar una seixantena de persones, gairebé tot famílies-, el Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona desenvolupava una activitat d’anellament a la zona de pícnic del parc, que va durar fins al migdia.

Paral·lelament, a la zona dels jardins del castell, es van dur a terme diversos tallers per la canalla: pintar, retallar, reconeixement d’espècies… Tots els nens i nenes varen poder participar d’un concurs d’identificació d’espècies, al final del qual es van sortejar una sèrie de premis de diversos col·laboradors.

A les 11:30, quan els de la sortida ja havien arribat, i mentre s’acabava l’anellament i continuaven els tallers, els més menuts van poder gaudir d’un espectacle infantil de la mà de “l’Alma i el mar de contes” amb els seus Contes d’ocells dins d’un cistell.

Al final del matí, es van alliberar dos xoriguers que havien estat recuperats al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, davant les mirades d’un gran grup de persones, i les cares embadalides de molts nens i nenes.

Seguidament va tenir lloc un dinar popular, i a la tarda dues xerrades més tècniques sobre “Ocells singulars de muntanya” i el “Portal Euro Bird Portal”, amb un concurs d’identificació d’espècies, en aquest cas per adults.

Una jornada molt bonica, amb un dia esplèndid i uns 200-250 visitants que varen passar pel parc al llarg del dia. Volem agrair l’organització per part del Parc del Castell de Montesquiu i la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, l’ICO, el Consorci del Ter i el Consorci de la Vall del Ter, Orís i el Bisaura; entre tots varen fer possible aquesta magnífica jornada.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn