Sortida orquídies 2017_guillem bagaria

Èxit de la sortida naturalista sobre orquídies

El passat dissabte dia 3 de juny es va realitzar la cinquena activitat naturalista del cicle “Descobreix els sistemes naturals”, organitzada per quart any consecutiu pel Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-UVic-UCC, el Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona-ICHN.

Aquest any la sortida es va fer conjuntament amb el Grup Orquidològic de Catalunya (GOC-ICHN), i es va incloure com a activitat a la Setmana de la Natura, una iniciativa de promoció del coneixement i respecte per la natura coordinada per la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT).

La zona triada per a la sortida va ser una àrea de prats i boscos oberts prop de Sobremunt, que oferia la possibilitat de veure un nombre considerable d’espècies diferents. La sortida va ser tot un èxit, amb l’assistència d’unes trenta persones amb un gran interès per conèixer la diversitat d’orquídies de la comarca i les curiositats d’aquesta família de plantes. Primer es va fer una breu explicació sobre les característiques, la biologia i l’ecologia de les orquídies i posteriorment es va fer una volta per la zona a la cerca d’aquestes plantes en els diferents hàbitats (boscos oberts, vorada de bosc i prat). També es va aprofitar l’ocasió per a donar a conèixer la feina que es realitza dins el Projecte de l’Atles d’Orquídies d’Osona. Finalment es van poder observar 12 espècies en floració, i també es van poder identificar tres espècies més, amb les flors ja passades o encara amb poncelles. Entre les espècies, n’hi havia tant de típiques de bosc (per exemple Epipactis microphylla), com de vorada de bosc (entre les quals Dactylorhiza fuchsii) i de prat (com Anacamptis pyramidalis).

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn