trobada_nacional_gat_fer_marc-vilella2

El GNO participa a la trobada nacional per l’estudi del Gat Salvatge

El passat dissabte 19 de maig es va celebrar la 1era Trobada Nacional per l’estudi del Gat Salvatge o Gat Fer, l’únic felí que habita actualment a Catalunya.

El punt de trobada va ser el Museu Darder de Banyoles, on van assistir doctors, biòlegs, tècnics i aficionats que porten o han portat a terme projectes relacionats amb l’estudi d’aquest carnívor; alguns d’ells vinguts de la Catalunya Nord i del País Valencià. La reunió va durar unes 4 hores i va comptar amb la participació d’un total de 13 persones.

El motiu principal de la trobada era exposar l’estat en què es troben aquests projectes, inclòs el Projecte Gat desenvolupat pel Grup de Naturalistes d’Osona, però també intercanviar idees i coneixements per tal de millorar l’estudi del gat fer, tant pel que fa a la seva distribució a Catalunya com a la seva genètica (alterada sovint per hibridacions amb gats domèstics). En definitiva, unificar esforços.

Davant l’èxit de la trobada, es va acordar repetir-la l’any vinent per avaluar els avenços en l’estudi d’aquest magnífic animal. Us mantindrem informats!

 

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn