Gaig_blau

El Grup de Naturalistes d’Osona (GNO – ICHN) instal·la caixes niu de gaig blau a Sant Martí de Sescorts (L’Esquirol).

Aquesta setmana passada, el GNO – ICHN, amb l’ajuda de personal d’Endesa, ha instal·lat 5 caixes niu per tal de facilitar la reproducció del gaig blau (Coracias garrulus), un ocell que no ha nidificat mai a Osona i del qual només es coneix una localitat de cria ocasional en tota la província de Barcelona.

El gaig blau és un ocell migrador transsaharià d’un color blau elèctric característic que s’alimenta d’insectes i petits rèptils. A Catalunya, només nidifica a l’Alt Empordà i a diverses comarques de la Plana de Lleida. Cerca forats en arbres, murs i parets de cases velles per establir-hi el niu.

Les caixes s’han instal·lat a l’entorn de l’ermita de Santa Maria de Vilanova, on habitualment s’hi observa l’espècie en pas durant el mes de maig. El Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN ha arribat a un acord amb la masoveria i amb el cultivador dels camps, que gestionen un ramat d’ovelles en règim ecològic (@elserradetdebarneres), així com amb la companyia elèctrica Endesa, que s’ha encarregat de la instal·lació de les caixes niu als pals i torres elèctriques.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn