Sortida_Gat_Fer_2

Jornada de presentació del Projecte Gat Fer a Montesquiu

El passat dissabte 27 d’abril es va celebrar una jornada de presentació del Projecte Gat Fer, emmarcada dins les sortides tècniques a projectes de camp incloses al programa de cursos de la ICHN d’enguany. La jornada es va desenvolupar en els entorns del Parc del Castell de Montesquiu (Osona), conduïda per en Carles Martorell, en Marc Vilella i en Ferran Sayol, tots tres del Grup de Naturalistes d’Osona. La jornada va durar tres hores i hi van assistir una vintena de persones.

La primera part de l’activitat va consistir en una visita a camp per veure com es col·loquen i es revisen les càmeres de fototrampeig utilitzades en el seguiment del Gat Fer. Els assistents van poder observar com, en l’últim mes, les càmeres havien recollit imatges de cabirol, teixó i senglar. Tot i que el gat no es va deixar veure en aquesta ocasió, a la zona del Castell de Montesquiu ja se n’ha pogut confirmar la presència en anteriors ocasions (vegeu Sayol et al. Publicat al Butlletí de la ICHN número 82, pàgines 185-191).

La segona part de l’activitat es va traslladar dins del Castell de Montesquiu, on els integrants del projecte van mostrar alguns dels resultats obtinguts en els darrers anys, així com indicacions tècniques que cal seguir quan es vol utilitzar el mètode del fototrampeig. Aquest cop, els assistents van poder veure algunes fotos de Gat salvatge captades en diferents localitats d’Osona i conèixer com es poden distingir dels gats domèstics.

En acabar, es van repartir els primers exemplars del fulletó informatiu del Projecte Gat Fer (imatge tot seguit), elaborats gràcies al suport de la Fundació Barcelona Zoo. En resum, la jornada va tenir molt bona acollida entre els assistents i va servir per donar a conèixer el projecte, a més de posar en contacte persones interessades en el tema i disposades a col·laborar per continuar investigant les poblacions de gat salvatge de Catalunya.

Fulleto Gat Fer_page-0002

Sortida_Gat_Fer_1

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn