Llibres

Recull de llibres de natura en què han participat membres del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN).

Trobareu més informació clicant sobre la imatge corresponent.

Les libèl·lules de Catalunya

LibelulesAquest llibre, fruit de deu anys de treball de camp, és un recull exhaustiu de la informació existent sobre les libèl·lules de Catalunya. Introducció a la biologia del grup, fitxes amb les espècies catalogades… Tot el que necessites saber de les libèl·lules de casa nostra.

MARTÍN, R. et al., 2016. Les libèl·lules de Catalunya. Figueres: Brau.

 

 

 


Els amfibis i rèptils de les Masies de Roda

Biologia, gestió i conservació dels amfibis i rèptils de les Masies de Roda.

Amfibis_reptils_Masies_Roda

En Jordi Baucells i en Carles Martorell han realitzat una excel·lent guia a partir d’un exhaustiu estudi d’aquests animals al municipi de les Masies de Roda i a Osona.

BAUCELLS, J. & MARTORELL, C., 2017. Els amfibis i rèptils de les Masies de Roda. Les Masies de Roda: Ajuntament de les Masies de Roda.

 

 

 


Els rapinyaires nocturns de Catalunya

Biologia, gestió i conservació de les vuit espècies de rapinyaires nocturns catalans i els seus hàbitats

Rapinyaires_nocturnsOfereix informació sobre la història natural de totes les espècies de mussols de Catalunya i, a més, receptes per a la seva conservació dirigides a professionals de l’administració, enginyers, etc.

L’objectiu principal del llibre és proveir als que gestionen el territori, és a dir, els que prenen decisions sobre diferents infraestructures i els que executen les obres, d’una eina que els permeti adequar els projectes als detalls que necessiten les rapinyaires nocturnes perquè se’ls esmorteeixi l’impacte el més possible o, fins i tot, se’ls pugui afavorir en determinades activitats (per exemple, per trobar llocs on nidificar).

BAUCELLS, J., 2010. Els rapinyaires nocturns de Catalunya. Taradell: Jordi Baucells Colomer.

 


Els ocells de les Masies de Roda

Guia fotogràfica de les espècies d’ocells presents al municipi.

Ocells_Masies_RodaL’Ajuntament de Les Masies de Roda edita aquesta obra per tal d’aprofundir en el coneixement dels ocells del municipi.

El Grup d’Anellament Calldetenes-Osona (GACO) ha preparat aquesta guia rigorosa, molt ben documentada, amb infinitat de fotografies i amb tota la seva passió pels ocells impresa a cada pàgina.

GRUP D’ANELLAMENT CALLDETENES-OSONA (GACO), 2009. Els ocells de les Masies de Roda. Les Masies de Roda: Ajuntament de les Masies de Roda.

 

 


Guía de las cajas nido y comederos para aves y otros vertebrados

Cajas_nido_y_comederos

L’aficionat a l’observació de la natura trobarà en aquesta guia multitud d’eines per atraure els animals amb menjadores i facilitar-ne la reproducció a les caixes niu.

BAUCELLS, J.; CAMPRODON, J.; CERDEIRA, J. & VILA, P., 2003. Guía de las cajas nido y comederos para aves y otros vertebrados. Bellaterra: Lynx Edicions.

 

 

 


La fauna vertebrada d’Osona

Atles dels peixos, els amfibis, els rèptils, els ocells i els mamífers actuals i extingits recentment de la plana de Vic, el Pre-Pirineu, el Collsacabra, les Guilleries, el Montseny i el Lluçanès.

Fauna_vertebrada_OsonaBiogeografia dels vertebrats d’Osona, amb catàleg d’espècies i mapa de distribució per cadascuna (quadrícula UTM 5×5 km), anàlisi biogegràfica i dels canvis produïts a la fauna desde la darrera glaciació fins a l’actualitat, estat de conservació i espais d’interès faunístic.

BAUCELS, J.; CAMPRODON, J. & ORDEIX, M., 1998. La fauna vertebrada d’Osona. Barcelona: Lynx Edicions.

Capítols del llibre descarregables:
Peixos | Amfibis | Rèptils | Ocells | Mamífers

 


Els ocells d’Osona

Ocells_Osona

Característiques biogeogràfiques de la comarca i llistat complet de les 220 espècies d’ocells vistes fins ara a Osona.

AYMERICH, J. et al., 1991. Els ocells d’Osona. Barcelona: Lynx Edicions.

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn