Portada_noticia_calendari

Més activitats que mai al programa de Sortides Naturalistes a Osona 2021

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN organitzen, com cada any, el programa anual d’activitats i sortides naturalistes, gratuïtes i obertes a tothom. També compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Geòleg.cat, Taller de Geologia, el Grup Orquidiològic de Catalunya, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

Aquest 2021 destaca per un augment del nombre d’activitats proposades respecte als altres anys: un total de 21, que tindran l’objectiu de divulgar el coneixement sobre els sistemes naturals d’Osona. Enguany, a causa de les restriccions sanitàries, les sortides no començaran fins al mes d’abril. Abans però, es faran tres xerrades online: una sobre el Projecte Gat Fer, una altra sobre Geologia i una tercera sobre el projecte Atles d’orquídies d’Osona. Les xerrades es podran seguir en directe al canal de YouTube del Museu del Ter: https://www.youtube.com/c/MuseudelTer

Entre les novetats hi haurà un taller per conèixer els arbres i arbusts del bosc de ribera i un taller de geologia pels més petits, on s’explicarà com s’han format i com identificar els principals fòssils de la comarca d’Osona.

Mesures sanitàries i grups reduïts

A causa de la situació canviant en les restriccions, es demana fer la inscripció a través de l’Agenda del Museu del Ter i consultar les dates i l’estat de cada sortida a través de les agendes del web del museu del Ter https://www.museudelter.cat/events/ i del GNO http://www.gno.cat/calendari/.

“Descobreix els sistemes naturals 2021” comença el proper divendres 26 de febrer a les 19 h amb una xerrada en línia que donarà a conèixer el projecte d’estudi i seguiment del “Gat Fer”, l’únic representant de la família dels felins que viu actualment al nostre país en estat salvatge.

Les sortides a l’exterior no començaran fins al dissabte 10 d’abril, si la situació del moment ho permet, amb un anellament científic d’ocells a l’espai natural dels Meandres i illes de les Gambires i Gallifa del riu Ter a les Masies de Voltregà, a càrrec del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona.

 

Totes les activitats són gratuïtes. En aquest enllaç trobareu la informació detallada de cada sortida:

https://www.museudelter.cat/wp-content/uploads/2021/02/MuseudelTer_sortides_naturalistes_-2021_desplegable.pdf

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn