Sortida vegetació 2017_albert palou

Sortida de flora i vegetació

Seguint amb les sortides naturalistes a Osona, integrades en el cicle “Descobreix els sistemes naturals” organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-UVic-UCC i el Museu del Ter, aquest passat diumenge 18 de juny va ser el torn de la sortida de flora i vegetació.

La passejada que porta des de la Cabanya del Mir, a Santa Maria de Besora, fins al Salt del Mir va permetre fer una pinzellada ràpida per un bon nombre d’hàbitats diferents, així com de les espècies més comunes de flora que els caracteritzen. La desena d’assistents van poder visitar ambients molt diferents, des de les pastures que envolten l’entorn immediat de la Cabanya fins als diferents tipus de boscos que, en poc espai, es van succeint de forma ràpida quan el camí baixa fins a la part inferior del Salt del Mir, on encara és possible visitar les restes dels antics molins que antigament hi havia hagut en funcionament.

La llista de flora observada durant la sortida es pot consultar aquí: http://floracatalana.net/llistes/sortida-botanica-al-salt-del-mir-santa-maria-de-besora-juny-2017

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn