Imatge_destacada_inici

Torna el cicle Descobreix els Sistemes Naturals amb 17 sortides naturalistes a Osona

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, el Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona organitzen 17 activitats gratuïtes per conèixer la fauna i la flora de l’entorn natural d’Osona.

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM – UVic-UCC), el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu) i el Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN) organitzen, per setè any consecutiu, un conjunt d’activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom. El programa també compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona (GACO), Geòleg.cat, el Grup Orquidiològic de Catalunya (GOC-ICHN), el Parc del Castell de Montesquiu, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

El programa busca unir esforços entre totes aquestes entitats i elaborar una oferta conjunta d’activitats de caire naturalista amb l’objectiu d’augmentar-ne la difusió i afavorir l’assistència de públic.

La proposta d’aquest any inclou 17 sortides centrades en l’estudi i coneixement del medi natural. Enguany, destaca la novetat d’una sortida centrada en el món dels insectes ortòpters, més coneguts com a grills i saltamartins, que tot i comptar amb més de 20.000 espècies distribuïes per tot el planeta, són uns grans desconeguts. El grup dels ortòpters es caracteritza per tenir un aparell bucal mastegador i les potes posteriors molt desenvolupades i preparades per saltar.

A més a més, també destaca un nou taller de geologia on s’explicarà la formació de les roques i el seu cicle tot modelant la xocolata.

També es continua programant la jornada Bioblitz Osona, que aquest any es durà a terme a l’entorn idíl·lic del Brull, en el marc del Parc Natural del Montseny: durant un mateix dia, una quinzena d’especialistes en diferents grups de flora i fauna, amb l’ajut de voluntaris, intentaran descobrir i mesurar la biodiversitat d’aquest espai.

Descobreix els sistemes naturals 2020 comença aquest proper dissabte 7 de març de 2020 amb un anellament científic d’ocells a la desembocadura del riu Sorreigs al Ter.

cartell A3 _ 2020

 

Consulta i descarrega el programa complet a:

Cartell mida A3 del cicle Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2020 en pdf

Desplegable del cicle Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2020 en pdf

Calendari d’activitats del GNO-ICHN

Per a més informació:

Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM – UVic-UCC). Museu del Ter.
Passeig del Ter, 2. Tel.: 93 851 51 76. Correu-e: cerm@museudelter.cat

Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN)
Tel.: 93 881 61 68 ext 8148 (Albert Palou). Correu-e: info@gno.cat

 

 

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn