Banner2

Tret de sortida al programa Sortides Naturalistes a Osona 2022 per descobrir els sistemes naturals de la comarca

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic–UCC, el Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN organitzen enguany 20 activitats gratuïtes per conèixer la fauna i la flora d’Osona.

El programa de 2022 recupera la jornada Bioblitz Osona, per conèixer la biodiversitat del canyissar de Tona

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic-UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN organitzen un programa anual d’activitats i sortides naturalistes, gratuïtes i obertes a tothom, que permetran donar a conèixer l’entorn de la comarca.

El programa de l’any 2022 comptarà amb un total de 20 xerrades, tallers i sortides. Les activitats començaran aquest mes de març i acabaran al novembre, amb dues xerrades presencials i en línia. La xerrada inaugural serà sobre Els ocells del passeig del Ter a Manlleu, una nova publicació en línia del Museu del Ter. El cicle es tancarà amb una conferència del projecte Creació d’una reserva de rapinyaires nocturns al sud de la Plana de Vic. Les sessions tindran un format híbrid, presencial i també en línia en directe al canal de YouTube del Museu del Ter.

Entre les novetats del 2022 destaca un taller per identificar i enregistrar els cants dels ocells i altres sons de la natura. Així mateix, amb la millora de la situació de la covid-19, es torna a programar la jornada Bioblitz Osona, que es durà a terme al canyissar de Tona, uns aiguamolls excepcionals al sud de la Plana de Vic. En un sol dia, especialistes en diversos grups de flora i fauna, acompanyats per voluntaris, intentaran conèixer la biodiversitat que acull aquest ambient natural i que cal preservar.

Les Sortides Naturalistes d’Osona compten també amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Geòleg.cat, el Taller de Geologia, la societat catalana de lepidopterologia, el Parc de Montesquiu i l’Ajuntament de Vic.

A causa de possibles canvis en les restriccions, es demana continuar fent la inscripció prèvia a les activitats per mitjà de l’Agenda del Museu del Ter. Totes les activitats són gratuïtes. En aquest enllaç trobareu la informació detallada de cada sortida.

Cartell_A3

 

Comparteix...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn